• December 4, 2023

Lunesta – Kan ik Lunesta gebruiken voor een betere slaap tijdens de zwangerschap?

 

Lunesta en zwangerschap

Lunesta is een hypnotiserend groepsmedicijn.  Het biedt u verlichting Dormicum 15 mg kopen zonder recept met iDeal van problemen zoals slapeloosheid. Over het algemeen wordt Lunesta gebruikt om aandoeningen zoals slapeloosheid te behandelen. Bestanddelen van dit geneesmiddel werken door uw hersenspieren te ontspannen en slaap op te wekken. Hoewel Lunesta geen bewezen afhankelijkheidssymptomen vertoont, is het raadzaam dat u Lunesta alleen gebruikt op voorschrift van een gekwalificeerde arts. Verkeerde toediening van het geneesmiddel kan bepaalde nadelige bijwerkingen hebben.

Hoewel Lunesta wordt beschouwd als veiliger voor gebruik, in vergelijking met andere slaapmiddelen, kan de mogelijkheid van bijwerkingen niet worden genegeerd. Het is altijd beter om uw arts te raadplegen voordat u Lunesta gaat gebruiken.

Er zijn bepaalde omstandigheden waaronder het raadzaam is om het gebruik van Lunesta te vermijden. Uw arts kan uw dosis Lunesta aanpassen of u een ander slaapmiddel voorschrijven als hij denkt dat Lunesta in uw geval waarschijnlijk bijwerkingen zal geven.
Het is mogelijk dat u Lunesta niet kunt gebruiken als u andere kalmerende middelen of slaapmiddelen gebruikt. Combinatie van dergelijke geneesmiddelen met Lunesta kan bijwerkingen hebben.

Wanneer mag u Lunesta niet gebruiken?

o Leveraandoeningen

o Aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, emfyseem of bronchitis

o Symptomen van depressie

Als u tijdens het gebruik van Lunesta niet voldoende voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u de volgende bijwerkingen krijgen.

o U kunt allergische reacties krijgen zoals – Gezwollen lippen, netelroos, gezicht of tong – Ademhalingsproblemen – Verstikking van de keel – Onhandigheid, duizeligheid of slaperigheid overdag – Abnormaal gedrag – zoals meer agressiviteit – Verward of vreemd gedrag – Geheugenverlies – Depressie

Speciale aandacht tijdens de zwangerschap

Gewoonlijk wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen geen medicijnen gebruiken voordat ze de arts hebben geraadpleegd. Hetzelfde geldt ook voor Lunesta. Het is waar dat bepaalde medicijnen een nadelig effect hebben op het ongeboren kind. Als u zwanger bent, gebruik dan geen vrij verkrijgbare medicijnen, in ieder geval geen kalmerende medicijnen. Deze sedativa kunnen sedatie en andere effecten hebben op de ongeboren baby. De kans is groter wanneer u dergelijke geneesmiddelen tijdens de laatste weken van de zwangerschap gebruikt. Verberg uw zwangerschap nooit voor de dokter. Door de zwangerschap bekend te maken, kan uw arts het juiste medicijn voorschrijven en mogelijke complicaties in een later stadium voorkomen.

Als u Lunesta gebruikt en zwanger wordt, waarschuw dan onmiddellijk uw arts. Hij zal het gebruik van Lunesta stopzetten of de dosis aanpassen. Er zijn bewezen resultaten die bevestigen dat een bepaalde hoeveelheid Lunesta in de moedermelk terechtkomt. De exacte effecten van Lunesta, uitgescheiden via de moedermelk, op pasgeboren baby’s zijn echter niet bekend. Om verdere complicaties door het gebruik van Lunesta bij baby’s die borstvoeding krijgen te voorkomen, is het raadzaam dat u ofwel het gebruik van Lunesta vermijdt of uw arts raadpleegt voordat u Lunesta gebruikt, als u de baby borstvoeding geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *